Tweet DCT

- Din komplette løsningspartner!

© DCT - Data Center Technology AS

Nettverk og nettverkskabling

IT-infrastruktur er "hjertet" i datasenteret

Datasentre må være nøye prosjektert for å sikre samsvar med alle gjeldende standarder og krav. Hensynet til design omfatter plassering, kapasitetsplanleg­ging for tilgjengelig plass, strøm og kjøling, gulvbelasting, IT-infrastruktur, sikkerhet, miljø og vekst.
For å beregne de ovennevnte beho­vene, må arkitekt og planleggere også kjenne til alle komponenter som ved-rører datasenteret inkludert alle typer nettverkselektronikk, server-teknologi, IT- Infrastruktur, rack, osv.

For å gi denne oversikten, er det viktig å forutsi antall brukere, applikasjonstyper og plattformer, antall rack høydeenheter som kreves for montering av utstyr og viktigst; forventet eller spådd vekst.

Datasenteret bør være i stand til å svare på vekst og endringer i utstyr, standarder og krav samtidig som det skal være håndterbart og naturligvis pålitelig.

Data Center Technology AS designer og leverer komplette løsninger for IT-Infrastruktur til datasentre.

Data Center Technology leverer løsninger for kobber og fiber som 10G 6A™ UTP eller F/ UTP, kategori 7/Class F og XGLO™

Systemet støtter den publiserte 802.3an 10GBASE-T-standarden og er samtidig bakover kompatibelt.

Disse løsningene er tilgjengelige som felt-terminerbare systemer, eller som ferdige preterminerte kabler fra fabrikk.

Vi leverer kablingssystemer som er blant verdens beste kategori 6A systemer med lineær ytelse og båndbredde på 500 MHz. 10 Gigabit kablingsløsninger sikrer den lengste livssyklus og eliminerer behovet for re-kabling.

FAC

IT-Infrastruktur og betrakninger

Datasentre inneholder svært mye konsolidert nettverk og utstyr. Denne høye konsolidering krever høy tetthet på kablingssystemer.

Det er anbefalt å tilrettelegge for kablings vekst ved første kablings implementering. Kabling kan være kobber (UTP, F/UTP, S/ FTP) eller fiber (SM / MM).

Endringer på kabling under drift kan være kostbart og øker risikoen for at kritiske komponenter som er i bruk skal gå ned.

Gode føringsveier forenkler fremtidige endringer, og forsikrer at kablene er riktig støttet og fjerner sannsynligheten for skade eller degradering av ytelse.

Kabelgater i datasenteret består vanligvis av en kombinasjon av tilgang under datagulv eller på bru under tak. Det er viktig at føringsveier ikke er til hinder for kjøletekniske luftstrømmer i datasenteret og under datagulvet.

Fiberkabling bør gjøres i dedikerte kanal­systemer. Dette gir en sikker og beskyttende metode for fremføring og lagring av optiske fiberkabler.

Utstyrskabinetter og rack-plassering bør være et tema meget tidlig i behandling av designprosessen. Identifikasjon av utstyr og antall rack-enheter vil avgjøre kablingsbehovet. Utstyrskabinetter og rack bør inneholde tilstrekkelig IT-infrastruktur og gode kabelordningsystemer.

På IT-Infrastruktur og kablingsystemer, er det nå et krav at disse er fullt dokumentert og at dokumentasjonen opprettholdes.

Produkter

Les om: Nettverk og nettverkskabling

Data Center Technology AS | Hans Møller Gasmanns vei 9, 0598 Oslo | +47 2275 1660 | firmapost@dct.no | All Rights Reserved